Qui som?

Les Corals de Sant Francesc d’Inca neixen el curs 2014-15 al Col·legi Beat Ramon Llull d’Inca sota la direcció de na Cristina Llabrés. El projecte neix a partir de la idea del director del Col·legi, Miquel Balle Palou, qui sempre ha defensat una educació integral de l’infant on la música ha d’ésser-hi present. Des d’aquell moment va anar gestant-se el que avui anomenam Corals de Sant Francesc d’Inca i que fins al 2017 estava compost de tres corals infantils: Coral Solsolets (de 6è d’infantil a 2n de primària), Coral Som Mis (de 3r a 6è de primària) i Coral Ambdosdós (secundària). Al curs 2017/2018 afegim una coral adulta anomenada Cor d’Adults de Sant Francesc d’Inca.

La intenció principal d’aquest projecte és crear un lloc on els nins i nines de l’escola puguin cantar junts en un espai on grans i petits es socialitzen i aprenen a conviure a través dels valors que implica el cant coral infantil: respecte, tolerància, paciència, concentració, esforç, comunicació i treball en equip . A més, està científicament comprovat que tocar un instrument, aprendre i practicar la música en general té una sèrie d’avantatges que influeixen positivament en el desenvolupament general de l’infant. La música els ajuda a millorar la capacitat d’expressió i comunicació, millora la intel·ligència (ajuda a millorar el rendiment cognitiu), configura personalitats treballadores i crítiques i els ensenya a ser empàtics i tolerants.

Després d’un trimestre d’assajos, les Corals Infantils de Sant Francesc d’Inca varen fer el seu primer concert el 18 de desembre de 2014, coincidint amb el concert de Nadal.

I segueixen amb el seu camí…

Però tot això no seria possible sense l’equip de persones que treballa per a les Corals de Sant Francesc d’Inca.

Cristina Llabrés

Diplomada en Magisteri Musical per la Universitat de les Illes Balears amb Premi Extraordinari final de carrera. Graduada en Pedagogia del Llenguatge Musical i la Música a Secundària pel Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Ha finalitzat el Grau Mitjà de Cant amb els professors Joana Llabrés i Joan Miquel Ribot al Conservatori Professional de les Illes Balears. Després de realitzar el Màster en Investigació Musical a la VIU ara està endinsada en els seus estudis de Doctorat sobre el món de les corals infantils a les Illes Balears.

Com a directora de corals s’ha format amb Joan Company als cursos organitzats per l’Escola d’Estiu per a Professorat de Música i als cursos anuals organitzats pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (Jaume Sala i Gemma Tatay) . També ha realitzat cursos de direcció i pedagogia coral amb Basilio Astúlez, Elisenda Carraso, Paola Anselmi, Javier Busto… Ha estat directora de les Corals Infantils de Juventuts Musicals de la UIB durant 7 anys; a més, ha dirigit la coral de primària del Col·legi San Cayetano i actualment dirigeix la Coral Som Mis Grans, la Coral Ambdosdós i el Cor d’Adults de Sant Francesc d’Inca.

Ha treballat a les Escoles de Música de Puigpunyent, Bunyola, Lloseta, Soldofà i San Cayetano com a professora de llenguatge musical, piano, cant i cant coral. Actualment és mestra de música i tutora al col·legi Beat Ramon Llull (Inca). Com a cantaire, és soprano del Cor de Dones de la Universitat de les Illes Balears, col·labora en algunes produccions amb la Coral Universitat de les Illes Balears i és membre del grup a cappella O’veus.

Agustina Miquel

Graduada en Pedagogia del Llenguatge Musical i la Música a Secundària pel Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Estudis de piano fins a cinquè de grau professional cursats al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca. Actualment està cursant el Màster en Gestió cultural a la UOC.
Ha realitzat cursos de direcció i pedagogia coral amb Basilio Astúlez i Paola Anselmi. Així com també ha realitzat cursos de recursos pedagògics a la primera infància amb Teresa Malagarriga i Assumpta Valls.
Ha estat directora de l’Aula de Música de Santa Eugènia, així com professora de Llenguatge Musical, Piano i directora coral.
Actualment és professora de Llenguatge Musical i Piano a l’Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell d’Inca, directora de l’Escola de Música de Palmanyola i professora de Llenguatge Musical, Piano i directora coral.
També dirigeix les corals infantils de sant Francesc d’Inca i el Cor Petit de la parròquia de Sant Domingo d’Inca.
 Laura Fernández
Titulada en Educació Musical Primarenca per l’Institut Gordon d’Educació Musical a Espanya.
Des de petita ha estat cantaire de l’Escolania de Ciutadella i clarinetista de la Banda de Música de Ciutadella de Menorca.
Cursa el doble grau de Pedagogia Musical i l’especialitat de Cant Líric al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
Ha realitzat cursos de direcció i pedagogia coral amb Albert Hera, Basilio Astúlez, Maria Teresa Malagarriga, Maria Guinand, La Cris, Cento Carbó, Josep Lluís Zaragozà, Polo Vallejo, entre altres.
Com a cantant ha participat els darrers dos anys al Abingdon Summer School for Solo Singers rebent masterclass de Robin Bowman, Christine Cairns, Henry Herford, Margaret Humphrey Clark, Elaine Kidd i John Ramster.
Ha cantat com a solista a l’oratori Stabat Mater de Pergolesi sota la direcció de Tim Brown a Eastbourne College.

També, cal agrair la seva feina als pianistes que ens han acompanyat fins a dia d’avui: Miquel Àngel Suau, Laura Baró, Massiel Rodríguez, i Svitlana Bens.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s